Pigmentointihoidon kulku

PIGMENTOINTIHOIDON KULKU

NPM rullaHAASTATTELU JA SUUNNITTELU Keskustellaan asiakkaan kanssa odotuksista ja tavoitteista. Suunnitellaan pigmentoinnin linjat ja mahdollisesti piirretään pigmentoitavan ihoalueen rajat. Ensimmäisellä kerralla hiusraja saatetaan jättää hieman ylemmäs ja klassisemmaksi, sillä vahvistuskerralla tuota linjaa on vielä mahdollista muuttaa. Hiusrajan malliksi on luonnollista valita hiusten entinen kasvuraja, mutta toki tämä uusi pigmentoitu hiusmalli on asiakkaan täysin valittavissa. Pigmentoinnin väriksi valitaan useimmiten tarkasti asiakkaan omia hiuksia vastaava väri, mutta väri voi myös poiketa omasta jos näin yhdessä sovitaan. Värejä voi sekoittaa rajattomasti, näin kaikki mahdolliset värit on käytettävissä. Täysin kaljuille voidaan valita mikä tahansa asiakasta miellyttävä pigmentointiväri.

PUHDISTUS JA PUUDUTUS  Hoidettava ihoalue puhdistetaan ja iholle levitetään pintapuuduteaine. Puudutteen annetaan vaikuttaa noin 30 – 45 minuuttia.  Vaikutusajan jälkeen iho pestään huolellisesti ja desinfioidaan.

PIGMENTOINTI  aloitetaan yleensä HFS-pigmentointirullalla. Hoito aloitetaa pään keskialueilta kevyesti painaen. Muutamien ensimmäisten rullausten jälkeen pysähdytään ja tarkastetaan väri ja värin tarttuminen. Väriä verrataan mahdollisiin omiin hiuksiin. Mikäli väri on hyvä, voidaan jatkaa. Tarvittava rullausmäärä vaihtelee suuresti eri asiakkailla. Joitakin asiakkaita voidaan pigmentoida paremmin yksittäisneulalla ja kaikilla asiakkailla erityisesti hiusrajassa, arpialueilla ja luomien ympäristössa on yksittäisneulankäyttö suositeltavampaa. Se, valitaanko hoitomenetelmäksi rullaus vai yksittäisneula ei vaikuta hoidon lopputulokseen vaan korkeintaan hoitoaikoihin. Menetelmä valitaan aina asiakkaan parhaaksi.

HOIDON PÄÄTYTTYÄ iholta pyyhitään mahdollisimman huolellisesti ylimääräinen väri, mutta päänahkaan jää useimmiten vielä hiukan väriä ja siksi hoitopäivän iltana on päänahka kevyesti suihkutettava. Tarvittaessa iholle levitetään pigmentoinnin jälkeen soveltuvaa voidetta. Lopuksi asiakkaalle selvitetään pigmentoinnin jälkeinen kotihoito. Hoidosta voi poistua avopäin, mutta mikäli pigmentoidun pääalueen haluaan peittää tulee asiakkaan varata mukaan puhdas (vastapesty) huivi, pipo tai lippis. Peruukin alle suosittelemme puhdasta alusmyssyä. Päähineen valinnassa on hyvä huomioida mahdollinen riski pigmentointiväritahroista.

VARATAAN AIKA VAHVISTUSKÄYNNILLE Pigmentointia vahvistetaan noin 21 – 30 päivän kuluttua ja silloin voidaan käyttää rullaa tai sitten yksittäistä neulaa. Hoidon kulku vahvistuskerralla on muuten ensimmäisen hoitokerran kaltainen.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *