Hoitoon valmistautuminen ja kotihoito pigmentoinnin jälkeen

HOITOON VALMISTAUTUMINEN

Päänahanpigmentointiin on hyvä saapua puhtailla hiuksilla, mutta hiustenpesu onnistuu toki meillä hoitolassakin Hiusklinikan pesupaikalla. Hiusmallia voi suunnitella jo kotona ja mahdollisen ”nuoruudenkuvan” voi ottaa myös mukaan. Kuvasta on erityisen paljon apua otsan hiusrajan mallin ja korkeuden suunnittelussa. Mukaan voi varata myös omia, hyväksi havaittuja kipulääkkeitä (tabletteja) Kipulääkkeen voi ottaa puudutuksen levityksen aikoihin hoitolassa. Mikäli asiakkaalla on vaikutelma, että hänellä on hiukan muita ”liukkaampi veri” voi hoitolasta kysyä tilanteeseen soveltuvaa ruokavaliota hoitoa edeltävästi. ”Liukas veri” ei estä tekemästä hoitoa.

PIGMENTOINNIN JÄLKEINEN KOTIHOITO

Ensimmäisen hoidon jälkeinen tilanne - asiakkaan iho punoittaa ja päänahalla näkyy myös ylimääräistä väriä. Asiakkaan valitesma terävä hiuslinja on jo kuitenkin hyvin nähtävissä.
Ensimmäisen pigmentoinnin jälkeinen tilanne – asiakkaan iho punoittaa ja päänahalla näkyy myös ylimääräistä väriä. Asiakkaan valitsema terävä hiuslinja on jo kuitenkin hyvin nähtävissä.

Hoitopäivän iltana päänahka tulee huuhtoa kevyesti haalealla vedellä ylimääräisen värin ja mahdollisesti pinnalle nousseen veren sekä kudosnesteen poistamiseksi. Hoidosta seuraavana päivänä voi hiukset pestä hellävaraisesti miedolla shampoolla.  Kuivaus varovasti taputtelemalla. Hiustenkasvuun tai hiuspohjan hoitoon tarkoitetut seerumit ovat kiellettyjä kymmenen päivän ajan hoidon jälkeen. Hiuspohjaa voi kevyesti rasvata hoidon jälkeisinä päivinä, mikäli iho tuntuu kutisevalta, kiristävältä ja rasvaaminen ennakolta ehkäisee tehokkaasti myös päänahan mahdollista hilseilyä. Soveltuvaa voidetta voi kysyä hoitolasta

Seuraavia asioita tulee erityisesti varoa hoidon jälkeisinä päivinä:

  • ihoa ei saa hieroa raapia tai kammata/harjata voimallisesti
  • vahvoja pesuaineita, hoitoseerumeja tai hiusvärejä ei saa käyttää 10 päivän ajan (tai niin kauan kuin iho tuntuu aralta).
  • Saunominen on kielletty 10 päivän ajan (tai niin kauan kuin iho tuntuu aralta), samoin on vältettävä kuumassa vedessä oleilua, uimahalleja ja poreammeita
  • iho on suojattava auringolta, tuulelta ja pakkaselta paranemisen ajan
  • ihoa on suojattava mahdollisilta tartunnan lähteiltä ja myös tarpeetonta päänahan koskettelua on vältettävä

Päänahan pigmentoinnissa ihoon tulee pieniä piste- tai viiltomaisia ihorikkoja. Tämän vuoksi on huolellinen kotihoidon noudattaminen erityisen tärkeää. Iho päänahan alueella on poikkeuksellisen hyvin paranevaa ja lähes poikkeuksetta asiakkaat kokevat hoidon jälkeen ihon parantuneet nopeasti. Ihon punoittaminen on normaalia muutamien päivien ajan hoidon jälkeen. Osalla asiakkaista pigmentointi muuttuu tilapäisesti tummemman väriseksi 2-4 päivänä hoidon jälkeen. Tämä johtuu ylimääräisen värin poistumisesta ja tilanne normalisoituu aina nopeasti. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen pigmentointi on väriltään usein vielä lopputulosta vaaleampi ja epätasaisempi, mutta vahvistuskerralla pigmentointi saa oikean vahvuuden. Kannattaa muistaa, että mikäli hiukset oikeasti alkaisivat kasvaa kaljualueille niin kasvu tapahtuisi myöskin alkuun epätasaisesti. Pigmentoinnin vahvistaminen on mahdollista heti kun iho on normaalin tuntuinen, suositusaika  vahvistukselle on 21-30 päivää. Pigmentoinnin jälkeen on aina mahdollista ottaa yhteyttä hoitolaan ja Karoliinan, mikäli siihen on tarvetta.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *